Agenda

logo Johanneskerk 500 vrijstaand

Zaterdag 2 t/m zondag 10 december Solo-expositie Wim Janssen

Openingstijden 2 december 13-17 uur, daarna dagelijks van 14-17 uur

Gratis toegang

 

Wim Janssen over zijn werk: Als twintiger werd ik toegelaten tot de toenmalige zichzelf zo noemende Opleiding Tekenleraren. Maar tijdens deze Tekenlerarenopleiding begaf ik me al meteen in twee disciplines, naast het beeldende werk werd ik ook jazzdrummer hetgeen ik mijn hele leven ben blijven doen in binnen- en buitenland en op festivals over de hele wereld. Het viel goed te combineren met het schilderen en ik kreeg dan ook als beeldend kunstenaar vanaf de jaren negentig exposities in vooraanstaande galeries en musea, waaronder galerie Paul Andriesse, galerie De Expeditie en het Museum Jan Cunen in Oss. Ik gaf ook daarnaast jarenlang tekenles op de Rietveldacademie en de Design Academy Eindhoven.

 

Vrijdag 15 december Lichtjesavond

Vrije inloop tussen 18.00 – 19.30 uur

Toegang gratis

Kerstzang o.l.v. Job de Bruijn, afgewisseld met korte kerstverhalen’.

De Lichtjesavond in Laren is inmiddels een traditie geworden en wordt dit jaar gehouden op vrijdag 15 december. Duizenden lampjes verlichten het dorp tijdens een spectaculaire lichtjesparade.
De straatverlichting in het centrum gaat uit en om 19.00 uur start de Lichtjesparade met verlichte ruiters en rijtuigen vanaf het Singer Museum. De Lichtjesparade komt langs de Johanneskerk waar de deuren wagenwijd open staan voor koorzang, verhalen en Glühwein. Ina Snaterse zal een tentoonstelling van kerstgroepen verzorgen.

Zondag 17 december, aanvang 15.00 uur
gezamenlijk concert Baroccante en de Lemon Sharks
Toegang gratis met vrijwillige bijdrage na afloop

Baroccante, als je maar barock band, werd opgericht in 2018 en bestaat uit een groep enthousiaste amateurmusici die barokmuziek laten klinken op plekken waar gewoonlijk modernere muziek klinkt. Zo gaven ze concerten in bierbrouwerijen, Sexyland, de Roode bioscoop, de Klub, de Boterwaag en café Miles. Baroccante staat onder leiding van de concertmeester Johan Olof. Vandaag zullen zij voor het eerst in een kerk te horen zijn in een gezamenlijk concert met de Lemon Sharks.

Op het programma staan werken van J. S. Bach, Dall’Abaco, C. Ph. E. Bach en de pas herontdekte Grande Symphonie Hollandaise van C. E. Graaf