Agenda

logo Johanneskerk 500 vrijstaand

Zondag 7 april, 16.00 – 18.00 uur
Eemjazz
Kaarten verkrijgbaar via www.eemjazz.nl


Vandaag treedt opnieuw het Eemjazz kwintet op. Zij laten zich onder andere inspireren door Fats Domino, The Everly Brothers, Louis Prima en Guy Mitchell. Een optreden van Peter Ivan, Frits en Hansje Ambrust, Hans Rombouts en Peter den Boer staat garant een swingende middag.

Zaterdag 13 en zondag 14 april 12.00-18.00 uur
Expositie Okhie Joun
Toegang gratis

De uit Zuid-Korea afkomstige beeldend kunstenaar Okhie Joun (1953) woont sinds 1981 in Nederland. Ze ontwikkelde een geheel eigen stijl. In haar kleurrijke schilderijen zijn sporen van haar Aziatische wortels duidelijk terug te vinden.

Tijdens de tentoonstelling zijn er diverse muzikale optredens:
Zaterdag 13 april om 15.00 uur Strijkorkest Lundi Bleu met Carel den Hertog en Johan Olof. Gespeeld wordt het concert voor twee violen van J.S. Bach, en 16.00 uur de Lemon Sharks met Johan Olof viool, Joris Holtackers, piano en slagwerk en Bart Soeters, basgitaar.
Zondag 14 april om 15.00 uur Marije de Waard, cello en Johan Olof, viool, en om 16.00 uur de Lemon Sharks.

Lezing Philip Huff
woensdag 17 april, 19.30 uur
Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar bij de Larense Boekhandel

Philip Huff (Naarden,1984) is schrijver en regisseur.
Tijdens de lezing vertelt Huff over zijn nieuwste roman Open voor iedereen die liefdesverdriet kent of heeft gekend, en voor iedereen die nieuwsgierig is naar alternatieve relatievormen. In zijn kenmerkende, intieme stijl beschrijft Philip Huff de mooiste en pijnlijkste momenten van een onconventionele liefdesgeschiedenis: een opbloeiende liefde, de ineenstorting ervan, en de pogingen elkaar weer te vinden.

Hij publiceerde verschillende romans, waaronder Niemand in de stad (verfilmd door Michiel van Erp) en Wat je van Bloed weet. Ook schrijft Huff gedichten en essays. Hij is bezig met zijn eerste speelfilm, Tussen hond en wolf, die begin 2026 in première moet gaan.

Zaterdag 20 april 14.00 – 17.00 uur
Wijnproeverij Kiwanis
Voor info: www.kiwanisactie.nl

Kiwanis Clubs Hilversum-Baarn, Laren en Het Gooi organiseren deze wijnactie twee keer per jaar gezamenlijk voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit keer is het goede doel het project van Amsterdam Sinfonietta en Stichting IMC Weekendschool, binnen het programma IMC on Tour. Kinderen tussen 9 en 12 jaar die pas kort in Nederland zijn, volgen muziekworkshops onder begeleiding van musici van Sinfonietta. Met de bijdrage van onze wijnactie worden daarvoor muziekinstrumenten aangeschaft.

Zaterdag 27 april 13.00 – 17.00 uur
Muzikaal optreden
Toegang gratis

Op Koningsdag is de Johanneskerk open van 13.00 – 17.00 uur.
Van 14.00 -16.00 uur zal de band Little less than This optreden.

Deze 3 mansformatie bestaat uit Dieneke met zang, slaggitaar en percussie, Richard met zang en keyboard en Rienk op basgitaar.

Het belooft een een swingende middag te worden met muziek ‘van easy tot dansvloer’!

Zondag 9 juni, 15.15 uur
The Fat Lady
Kaarten à €28,50 reserveren via www.thefatlady.nl

Dido en Aeneas en andere fatale ontmoetingen. Purcell’s muziek is bedrieglijk mooi en betoverend. In deze opera nemen beide helden, ook geliefden, risico’s. Het resultaat van hun keuze maakt dit werk zo tragisch en diep menselijk.
Operagroep The Fat Lady brengt haar eigen, intieme versie van dit liefdesverhaal.